| CAT | ESP | ENG |
Perseguits i salvats
Perseguits i salvats: presentació del projecte

Durant la Segona Guerra Mundial, més de 120.000 persones van travessar els Pirineus per fugir del terror nazi.

La majoria eren jueus, però també hi havia aliats militars, alemanys i francesos de la resistència, entre d’altres. A Catalunya es van crear xarxes d’evasió per poder salvar aquests refugiats. La xarxa de salvament s’estenia des dels passos fronterers dels Pirineus fins al port de Barcelona.

Aquest projecte defineix i recupera aquesta història europea i difon, mitjançant la formació i l’educació ciutadanes, uns fets poc coneguts dins de l’ampli període de deportacions i internaments de la Segona Guerra Mundial.

Per tal d’aconseguir els objectius marcats, el projecte consta de diferents fases: una fase d’investigació (arxius, memòries privades, testimonis...); una fase de formació (realització de tres seminaris amb l’objectiu de formar educadors, tècnics de cultura, responsables de museus i biblioteques i professors de secundària, i unes jornades d’estudi conclusives, obertes al públic en general); i una fase de difusió (realització d’una pàgina web amb tota la informació relativa al projecte, creació de materials de difusió, publicació dels actes de les jornades d’estudi de Barcelona obertes a la ciutadania i realització d’un audiovisual a partir d’entrevistes i testimonis personals).